*

Velho itse

Kesälomaa odotellessa

Näin loman kynnyksellä mieleen tulee kaikenlaisia keinoja, joilla voisi päästä viimeisistäkin vapaalle vaihtamista rajoittavista hommista. Yksi niistä on alanvaihto.

Hinku lomalle alkaa olla kiihkeimmillään, kun huomaa selailevansa mollia. Varsinkin kun mikään siellä ei oikein sytytä.

Omaan kuvitteelliseen lomaani on kolme päivää tämä mukaan lukien. Yrittäjän lomahan loppuu tarvittaessa tilauksesta. Ilman kalenteriakin loman lähestymisen voisi päätellä siitä, että olen miettinyt tänään moneen otteeseen, mitä työtä tekisin, jos en olisi viestintäalalla.

Muusikko

Kaikki lapsethan haluavat isona rokkareiksi tai poppareiksi ja Suosikin tai Seiskan kanteen? Aluksi ajatus viehättää, koska minusta on hauskaa esiintyä suurelle yleisölle, enkä pelkää kameraa.

Olen kuitenkin liian vanha uskomaan, että muusikon työ olisi pelkkää nimmareiden jakamista ja fanipostin avaamista. Roudaaminen ja matkustaminen eivät suoranaisesti saa innostumaan hommasta. Eikä musiikkia kuuntelemalla taida vielä tulla muusikoksi.

Sitä paitsi synnynnäinen ammattitautini ajaisi minut kuitenkin suunnittelemaan keikkajulisteita ja kiertueen markkinointia tai vähintäänkin laulujen sanoituksia.

Eli ei muusikkoa minusta.

Torikauppias

Istuin tänään Muonion keskustassa jäätelöllä ja sain seurakseni teholiimakauppiaan. Kyllä, luit oikein: teholiimakauppiaan. Siinä rupatellessa viehätyin ajatuksesta kiertää kesäistä Suomea aina sääennusteen mukaan sinne, missä varmimmin paistaa aurinko. Siinä missä tuo kauppias oli saanut upean rusketuksen, omat koipeni olivat yhtä kalpeat kuin toimistoni seinät.

Mutta toisaalta jo ennen kuin pääsin rouskuttamaan tötterön vohvelia, olin saanut lukuisia kutisevia hyttysen pistoja ja paarman puremia, eikä ajatus torilla päivystämisestä tuntunutkaan enää niin kiinnostavalta.

Sitä paitsi en minä ehtisi mistään ilmoista nauttia, jos kerran tarkoitukseni olisi tehdä kauppaa koko kesän ajan. Hioisin myyntipuheita kaikki illat.

Eli alanvaihto torikauppiaaksikaan ei veisi minua täysin uusille urille.

Puutarhuri

Puutarhurin ammatti on sellainen, jota kadehdin kesät talvet. He saavat kaamospakkasen paukkuessa työskennellä valoisissa, kosteissa ja hyväntuoksuisissa tiloissa ja kesällä enimmäkseen ulkona. Puutarhuri tekee käsillään konkreettisia askareita ja saa ihastella työnsä jälkeä usein hetimiten.

Totta kai hyvin pian oman puutarhan haaveilun edetessä alan miettiä yritykselle sopivaa nimeä ja sitä, millaisia tuotteita lappilaisen puutarhan verkkokaupassa voisi myydä. Viimeistään, kun olen harhautunut miettimään, ketä tarvitsisin yhteistyökumppaneiksi yhteismarkkinointikampanjaan Norjan puolelle, huomaan ettei suutari lestistään pääse.

Jokainen olkoon oman onnenkenkänsä seppä! Onneksi saan itse nauttia oman työni kautta myös muiden ammattien hedelmistä. Jotta siis jaksaisimme nauttia omistamme, meidän tulee muistaa nauttia lomistamme. Hyvää kesää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olipa elämys käväistä kesäkuun alkupäivinä Pohjois-Lapissa. Ivalon taajamassa näkyi kauppojen pihoilla suuria määriä toisaalta myyntikukkia, toisaalta multa- ja turvesäkkejä. Seutu on maaperältään varsin karua ja humuskerros kivisen hiekkamaan päällä vain muutamia senttejä, joten puutarhaharrastajan on pakko aloittaa mullan hankkimisella.

Mikä on saanut Lapin asukkaan hurahtamaan pihanhoitoon niin, että tonneittain multaa on kuljetettava etelän pakkaamoilta tundralle asti?

Käyttäjän velhoitse kuva
Miia Kärnä

Kateus? Jokivarsien maaperä ei ole yhtä karua kuin tunturissa, joten jos Hilman pihalla kasvaa kukkia, niin kyllä meillekin pitää niitä saada.

Omavaraisuushaaveet? Varsinkin Eskelisen tuomat kaipaavat Lappiin asetuttuaan pian muutakin "oman maan" satoa kuin hilloja. Useat marjapensaat, juurekset sun muut viihtyvät kasvuvyöhyketaulukoista huolimatta hyvin Pohjois-Lapissakin, mutta vaativat toki lisäravintoa alleen.

Mainonta? Kun S-Marketissa käydessään nappaa Kekkilän katalogin kainaloon, niin seuraavalla reissulla multasäkki lähtee mukaan kuin itsestään.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset